Door veranderende wetgeving, ambities en eigendomssituaties verschuiven ook  de verantwoordelijkheden op het spoor. Als u uw spoor achter het hoofdnet wil aanpassen, begeeft u zich op ingewikkeld terrein. De Nederlandse overheid wil in 2020 een belangrijke logistieke partner binnen Europa zijn en het transport via het spoor verdubbelen. En de groeiontwikkelingen in de havenbedrijven leggen ook druk op het goederenvervoer.

Wat staat u als bedrijfsspooreigenaar te doen in dit proces? Welke gevolgen heeft dit voor de exploitatie van uw spooraansluiting? Bent u bekend met de eisen waaraan uw spooraansluiting moet voldoen? Hoe pleegt u effectief onderhoud en zorgt u voor een betrouwbaar en veilig bedrijfsspoor?

Tijd voor actie
Zoveel vragen, zoveel antwoorden. MoDuRail is uw strategische partner bij uw zoektocht naar de beste oplossing voor uw bedrijf. In MoDuRail zijn de jarenlange railervaring van advies- en ingenieursbureau Movares en bouwer Dura Vermeer gebundeld. Of het nu gaat om de beoordeling van de onderhoudsstaat van uw spooraansluiting, het oplossen van logistieke problemen, of een compleet advies hoe nog meer te halen uit uw bedrijfspoor: MoDuRail ontzorgt u als eigenaar van spooraansluitingen. Daarbij vragen de recente wijzigingen in wet- en regelgeving om actie!

Turn-key-oplossingen
MoDuRail kent de markt. Dat biedt mogelijkheden voor turn-key-oplossingen. En dus voor uw concurrentie-positie. Bijvoorbeeld bij het optimaal doorvoeren van Modal Split, de verhouding weg-, spoor- en waternetwerk bij het goederenvervoer. Ook kunnen wij in uw onderhandeling met NS Spooraansluitingen (NSS) de (rest)waarde van uw spooraansluitingen bepalen. Uw bedrijfsambities zijn daarbij leading. Wilt u een ‘nieuwe Betuwelijn’ op uw terrein of een goed functionerend ‘back-to-basic’ spoor? MoDuRail brengt helder in kaart of het aanbod van NSS gunstig voor u uitpakt. Zo kunt u, op tijd, een goed onderbouwd besluit nemen.